At rejse med børn

Børn fra Myanmar

Vores ”stakkels” børn har jo lagt ryg til mangt en tur ud i den store verden, lige fra de har været helt små, og ikke bare hver gang, men hver eneste gang er spørgsmålet kommet; Hvordan tør i..og hvordan gør i?

Albert klar til en indenrigsflyvningSom med så meget andet her i livet, så gælder det om at se tingene som en mulighed og ikke som et problem. Selvfølgelig bliver rejsen ikke som i ens spæde ungdom, hvor der blev gået til stålet og der var tid og plads til en hel del vilde aftener i byen med efterfølgende tømmermænds dage i skyggen.  At rejse med børn er derimod en sjælden lejlighed til rigtig at være sammen, og man skal ikke tage fejl af, at lige så besværlige de kan være, lige så meget er børn også en døråbner.

Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange, det har været en af ungerne der har været nøglen til samtaler med alverdens fremmede mennesker. Børn søger hinanden og kan på trods af sprogbarrierer altid finde en fælles leg, og når først ungerne er kommet i gang skal deres “reserverede” voksne nok følge efter.

Børn ombord på fly har som bekendt altid været lidt af en “killer”. Vi har dog aldrig haft nævneværdige problemer med vores…udover kedsomhed og det evigt tilbagevendende “er vi der snart spørgsmål”. Som helt små og spæde er der jo altid den med trykket der gør ondt i ørerne. Så længe man kan, og vi er jo danske og frigjorte, er en rask amning både op og ned er den perfekte medicin. Senere kan en sutteflaske komme i betragtning, for synkebevægelsen hjælper på trykket i ørerne, og er der noget der giver respekt hos med passagerer så er det lydløse spædbørn i 10.000 meters højde.

Børn fra MyanmarDe lidt større 3-5 årige kan man også holde stille og artige med gemen bestikkelse. Små “gaver” undervejs. Det kan være en pakke rosiner, en pixibog eller små matchbox biler, ja næsten hvad som helst bare det er pakket ind som en lille gave med papir og bånd om. Sådan en enkel pakke eller to hist og her når kedsomheden presser sig på gør underværker, og igen er der masser af kredit fra med passagererne når man har holdt ti timer til Bangkok uden ballade fra de medbragte unger.

Derudover kan man generelt sige at god tid er en vigtig spiller. Gør flyveturen til en del af oplevelsen, forklar en masse, og så er det jo ingen skade til, hvis man kan passe lange flyvningerne ind til natflyvninger. For sovende børn har nu engang altid været nemme børn.

Børn fra Myanmar

Til de lidt større børn/unge fik vi selv anbefalet og købte denne lille genistreg fra Seagate. Et Seagate wireless modem, som er en transportabel harddisk, der udover sin almindelige funktion som harddisk, også fungere som et trådløst modem. Her kan op til 6 personer så koble sig på  netværket via smartphones eller tablets og i vores tilfælde se en af de cirka 150 film vi har liggende – Og man behøver ikke en gang se det samme. Man kan hurtigt blive hele minibussens bedste ven, når man på en eksempelvis “langgaber” på 8 timer fra Puerto Princesa  til El Nido på Palawan Fillippinerne tilbyder fri film til alle….specielt den lille danske familie bag os i bussen, hvis 5 årige datter et kvarter efter start, allerede havde fyret “Er vi der snart ” spørgsmålet af 50 gange, så tror jeg nok lige man er på linje med Dalai Lama, når man vender sig om og spørger om det måske var noget med den fulde Disney Pallet…det tror jeg nok det var.

I bund og grund, og vi ved godt vi gentager os selv, så skal det at rejse med børn ses som en mulighed og en gave, og bestemt ikke et problem. Det fleste børn akklimatiserer sig lynhurtigt, suger til sig og lærer en masse som de kan bruge senere i livet. Det er ingen skade at vise dem verden som den ser ud, på godt og ondt. De skal lære at favne mangfoldigheden og ikke være så bange for noget, bare fordi det er anderledes……Det gælder i øvrigt også de voksne.

 

Det følgende link er det man med et smart udtryk kalder affiliated partner link. Det vil kort sagt sige at vi får lidt ud af det hvis i trykker på banneret, og i sidste ende booker via dette – Men UDEN at det koster jer ekstra i forhold til de almindeligt tilgængelige sider.….. Med andre ord, kan du betragte nedenstående som en nem måde at støtte os på, hvis du kan lide hvad du læser.


Booking.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*