Marrakesh til Sahara – Vi er på vej – del 2

Sahara ørkenen
Sahara ørkenen

Vi er tidligt ude af fjerene dagen efter. Vi skal køre det sidste stræk til Mhamid, hvor vejnettet slutter og Saharas sandørken starter.

Vi skal ud i ørkenen, og vi skal i egen bil…… Meeeen uden en guide virker det ikke som en rigtig god ide. Derfor har vi hjemmefra, allieret os med en lokal guide, der skal føre os ud til vores ørkencamp, hvor det er planen vi skal nyde den fantastiske stjernehimmel og den totale stilhed.

Udslidt bil i SaharaÆsler drikker vand i SaharaVi mødes med guiden på et lille hotel i udkanten af Mhamid, indgangen til Sahara, og han spørger venligt om jeg selv vil køre bilen eller han skal gøre det. Jeg mener dog nok at jeg er mand nok til den opgave, og jeg har jo 4 hjuls træk, så hvor svært kan det være….MEGET…skal jeg hilse at sige. Jeg holder cirka 20 minutter, sidder fast i sandet 3 gange, bander som en tyrk og overgiver så rettet til Ahmed guiden. Han har prøvet det før og ”sejler” os med den naturligste lethed over sandbankerne, så nogen ting skal man tydeligvis bare overlade til de professionelle.

  Der er jo som bekendt, ikke noget der er galt uden det er godt for noget, og det er jo faktisk helt rart også at kunne nyde de storslåede omgivelser uden at skulle holde øjnene på vejen…der er jo i øvrigt heller ikke nogen.  Hvordan guiden finder vej, er et godt Sahara Marokkospørgsmål, for han har hverken GPS eller kort, men Erg Lihoudi Camp Saharakører os sikkert til diverse oaser, sights og i sidste ende vores teltlejr Erg Lihoudi Camp ”In the middle of nowhere”.  

I Erg Lihoudi Camp er der vel plads til godt og vel små 100 mennesker….der er bare ikke andre end os, og nogle få ansatte. Det føles lidt underligt, men vi finder os til rette i vores teltlejr. Albert finder et gammelt snowboard, og bruger så resten af eftermiddagen på først at klatre op af sandbankerne, og det er hårdt, for så at få en 5 sekunders tur ned igen.

Sidst på eftermiddagen, dukker endnu et par gæster op, og sammen med dem, ridder vi ud på kamelryg for at På kameltur i Sahara ørkenen Marokkoopleve solnedgangen. Det er dog skyet noget til og varsler lidt om, at det ikke skal blive en nat med stjernehimmel og stilhed, nej det skal blive det komplet modsatte. Først når vi lige en beduin middag, ikke noget at skrive hjem om, og et musikalsk traktement som vi også godt kunne have været foruden, inden en sandstorm sætter en stopper for løjerne.

Jeg tror ikke at nogen af os fik ret meget søvn den nat, Erg Lihoudi Camp Saharavinden peb og rev i teltet og vi lå nok alle sammen og glædede sig til at komme tilbage til civilisationen. Det skal dog ikke afholde andre for at tage sådan en tur, som helt sikkert er en anden oplevelse under lidt gunstigere vejrforhold.  

  

Udtørret tø i Sahara MarokkoOm morgenen har vinden gudskelov lagt sig, og vi kører en fantastisk tur over udtørrede søer og mere ørken. Vi laver stop på et stykke gammel havbund hvor hver og en sten i dette månelandskab er fyldt med fossiler, en kæmpe oplevelse. Senere afleverer vores guide ratet og bilen tilbage til os i den lille by Tissint, hvor verden som vi kender den, starter igen. 

  

Udsigt på vej mellem Sahara og TisseldayFra Tissint kører vi tilbage mod Marrakesh. Ruten går via Foum Zguid og Tazenakht, inden vi gør holdt for natten i den lille by Tisselday, halvvejs tilbage mod Marrakesh. Vi bor igen på et fantastisk lille Riad Irocha der ligger Riad Irocha Tisselday Marokkohøjt over den lille by. Riaden er igen et skønt bekendtskab med sin personlige stil, og med nogle sjove og meget forskellige værelser.

Overalt i huset ligger bunker af finurlige ting og sager som værten har samlet sammen over årene. Masser af ting som kunne have været fantastiske at få med hjem, men som da ”gudskelov” ikke er til salg når man kun har 23 kilo at gøre godt med på flyveren – og når man ved at der skal shoppes igennem i Marrakesh.

Fra Riaden er der udsigt til den lokale skole hvor skolegården er fyldt med unger der spiller fodbold. På eget initiativ Sahara ørkenentager Albert benene på nakken, og 10 minutter efter, er han med på banen, og der spilles bold så støvet står dem om ørene på den lille grusbane. De kan ikke tale samme sprog, men de finder selvfølgelig ud af det, og fodbold har jo alle dage været noget drenge kan samles om. 

  

Efter endnu en hyggelig aften, og endnu en citron kylling tagine, kører vi den følgende morgen de sidste kilometer over bjergene tilbage til Marrakesh. Her har vi lovet Junior, at vi skal bo på et almindeligt hotel med en stor pool, og at han må komme på Basaren i MarrakeshMcDonalds. Hotel Atlas Asni ligger i den nye del af Marrakesh med brede boulevarder, og luft mellem husene, altså det komplet modsatte af den gamle bydel. Den gamle bydel er dog der vi bedst kan lide at slå vores folder, og der går da heller ikke lang tid før vi er tilbage på El – Fna pladsen og i bazaren for der skal shoppes.

Henriette har udvalgt sig et sandt festfyrværkeri af marokkanske ting og sager som hun bare må eje, og klogelig vælger hun at lægge alle æggene i den samme kurv.  Altså købe det hele hos den samme sælger. Nu har denne jo ikke nødvendigvis alt det man skal bruge, men så hentes der bare i andre boder, og hvordan de kører det regnskab internt skal vi Basaren i Marrakeshgudskelov ikke blande os i – I hvert fald får Henriette alt hvad hun har udset sig og da det jo er en anseelig bunke, er der jo også lidt at handle med. Der bliver parlamenteret, argumenteret, kalkuleret, for slet ikke at tale om transpireret (Det er varmt som en i helv….) og i den sidste ende bliver der givet hånd og applauderet ….Jeg er måske en lille smule bekymret, men mest over hvor ”sulan” skal jeg få plads til alt det ”skrammel” i vores kufferter. Jeg er dog efterhånden lige så god til at pakke som Henriette er til at prutte om priser, og vanen tro lykkedes det også denne gang. 

 Vi bruger også lidt tid i den nye bydel, for på et eller andet tidspunkt kører alle teenager kolde i ”højkulturen”, og har et basalt behov for almindelige forretninger med almindelige varer. Der er dog ikke meget at komme efter.  Man finder de samme Zara, Newyorker og deslige Naturmedicin Marrakeshforretninger som derhjemme, og priserne, de er også nogenlunde de samme. På en af taxa turene ind til den gamle bydel bliver vi også lokket i en af de klassiske turistfælder…..men det er nu en meget sjov en af slagsen. Taxachaufføren kommer på mærkværdigvis ind på alle de dårligdomme han over årene har døjet med, og på hvordan, han på nærmest mirakuløs vis, er blevet kureret af naturmedicin fra en forretning som han da vældig gerne lige vil køre os forbi…og så er det lige på vejen siger han…NOT

Vi ryger dog lige Basaren i Marrakeshpå limpinden, og før vi får set os om sidder vi lige midt i apotekernes svar på Aladdins hule og får fremvist produkter, der kan kurere alt fra snorken til forloren ”dørstolpe”. Henriette får købt et Creme Sanouje produkt , der rent faktisk over en periode får fjernet en mørk plet på hendes kind, hvorimod mit indkøbte produkt  ikke rigtig havde den lovede effekt og jeg snorker stadig…. 

  

Tæppehandler i MarrakeshEfter endnu et par dage i magiske Marrakesh, er det desværre tid at vende snuden hjemad mod det kolde nord – Men sikke et sted og sikke en tur! Jeg ved godt at det efterhånden er gået hen og blevet lidt af en slidt kliche at slutte af med at skrive, at det så inderligt absolut ikke er sidste gang vi besøger den beskrevne destination – Men vi mener det sgu! Marrakesh er som skabt til en forlænget week-end hvis man ønsker sig noget helt andet end de almindelige mainstream byer i Europa – Og resten af Marokko gemmer på så mange små uopdagede perler, at det simpelthen ville være en fejltagelse af de helt store, ikke at komme tilbage efter mere……så det gør vi helt sikkert en skønne dag….

 

 

Det følgende link er det man med et smart udtryk kalder affiliated partner link. Det vil kort sagt sige at vi får lidt ud af det hvis i trykker på banneret, og i sidste ende booker via dette – Men UDEN at det koster jer ekstra i forhold til de almindeligt tilgængelige sider.….. Med andre ord, kan du betragte nedenstående som en nem måde at støtte os på, hvis du kan lide hvad du læser.


Booking.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*