Sydafrika – Velkommen til Afrika – del 1

Optrædende børn i Hermanus

I flyet på vej mod Johannesborg Sydafrika havde længe stået øverst på det meste af familiens ønskeseddel – Så da vi sidst i oktober tilbage i 2014, satte os til rette i Lufthansas store A380 med kurs mod Johannesburg, var begejstringen da heller ikke til at tage fejl af.

Alle havde vi “forventningsbarren” på øverste niveau og vi skulle ikke blive skuffede.

I månederne op til turen snakker vi planlægning med stort P. Vanen tro var samtlige hoteller, udflugts muligheder og sights blevet vendt og drejet, og alt var booket og hvis der var nogen der var klar, så var det os.

Bourkes Luck PotholesDer er langt til Sydafrika, helt bestemt 10 timer, fra man letter fra Frankfurt til man lander i Johannesburg. Der er dog den fordel at Danmark og Sydafrika mere eller mindre ligger i samme tidszone, så det med jetlag skal man ikke bekymre sig om. Dog skal man lige huske, at landet ligger på den sydlige halvkugle, så når vi har sommer har de vinter, som dog kan sammenlignes med rigtig god dansk sommer, temperaturer over 20 grader, mest sol, men også med lidt regn en gang imellem.

Pas på vilde flodhesteNår sådan et par A380´ere plus det løse lander i en stor international lufthavn, skal man jo nok forvente en vis form for ventetid. Men det vi blev udsat for i O.R Tambo lufthavnen i Johannesburg, kan vel kun betegnes som afrikansk bureaukrati når der er allerværst. Hold nu fast hvor et par timer i en immigrations kø, dog bare er det sidste du gider efter 10 timers flyvning. 2 timer hvor bare kan stå på sine trætte ben og betragte en alt for lille skare af ”papirnussere” der i den aller ”smukkeste” slowmotion banker stempler i pas fra alverdens lande, for derefter med den største naturliglighed at lade sig udskifte til pause efter kun cirka 3 en halv visering….så var man ikke træt i forvejen, så blev man det her!

Vi er på vej SydafrikaZebra i vejkanten SydafrikaAlt godt kommer jo som bekendt til dem der venter tålmodigt….Så da vi efter endt passtempling og kuffertafhentning endelig kører ud af lufthavnen, er det med et smil om læben og i en dejlig ”upgrade” fra Hertz biludlejning. I Sydafrika, har man i lighed med en hel del af de andre gamle engelske kolonier, valgt at køre i ”den gale side” af vejen.

Det skal man altid lige vænne sig til, og på en eller måde er diverse vejnet rundt om lufthavne altid nogle gevaldige prestigeprojekter med alt for mange muligheder, rundkørsler og biler i det hele taget.  Derfor vælger vi altid biler med automatgear i lande med venstre kørsel, så har man da en ting mindre at koncentrere sig om, mens man nervøst bevæger ud i trafikken og bliver ”disset” af de lokale, som var man en køreskoleelev på første tur. Nej så slemt er det heller ikke, og når man engang har kørt en bil ud af Kuala Lumpurs myldretid, så kan de sgu bare komme an.

Vi har fået udleveret en funklende ny Honda Civic Stationcar, og den er ikke tosset, super lækker og masser af plads til både børn og bagage.  Vi er på vej østpå mod den berømte Kryger National Park og den smukke ”Panoramic” rute, ja den næste uge står i Lad være med at fodre dyrenenaturen og dyrerigets tegn. Vi tager motorvejen mod Nelspruit, og gør holdt på et motorvejs cafeteria. Her havde de modsat til en dansk ”pangdang”, hvor man kan være heldig at finde en træk pony eller ged, valgt at gå lidt mere ”all in” med et et par næsehorn, lidt zebraer og diverse andre savanne dyr.

Her får vi lige lidt frokost, kigger lidt på dyrene og Poolen på Protea Hazyviewlader en pludseligt opstået støvstorm passere. En storm, som nærmest river taget af cafeteriet, men som dog forsvinder lige så hurtigt som den opstod, jo der kan ske lidt af hvert på et 45 minutters pitstop. Det er kun de første ca. 150 kilometer der er motorvej, derefter står den på mindre landeveje, dog af super fin beskaffenhed og efter godt og vel 5 timers kørsel, når vi frem til vores første hotel Protea Hazyview.

Det er et rigtig dejligt hotel og vi får et fantastisk højloftet og stort værelse, med god plads til os alle 4. Vi er virkelig kommet til en anden verden, luften er fuld af anderledes dufte, der er aber i træerne og cikadernes gennemtrængende ”larm” byder os for alvor velkommen til Lækker vin fra SydafrikaAfrika. I baren sidder hotellets gæster i klassisk kaki tøj, og sipper Gin Tonics i sig. Det hele er meget autentisk og havde man troet at der i det nye Sydafrika ville være en god blanding af sorte og hvide tager man fejl… jo blandingen er der… men det er de hvide der er gæster og de sorte der er hotel staff (men mere om det på et senere tidspunkt).

I restauranten nyder vi Udsigt over Blyde River Canyondet første af turens mange fantastiske måltider, og vi kan lige så godt sige det med det samme; Man spiser RIGTIG godt i Sydafrika og vin… det har de godt nok også styr på – Dog skal det siges at pris og kvalitet, absolut ikke hænger sammen… det er alt for billigt!!

Dagen efter tager vi afsted på tur, på det der meget betegnende kaldes for Panoramic route. – En rundtur i fantastiske udsigter og naturfænomener, det ene mere betagende end det andet. Vejret er ikke helt med os denne dag, faktisk er Gods Windowdet både gråt og kedeligt, men ikke noget der skal sætte stopper for os.

Vi kører mod vores første stop ”Gods Window” et udsigtspunkt hvor man både kan få et sug i maven med det 700 meter drop der er fra kanten, og hvor man på en klar dag kan se helt til Mozambique. Det får vi desværre ikke lov at opleve. På vej op ad bjerget, kører vi direkte ind i en sky, og det er så tåget at vi knap kan se enden af køleren på vores bil. Vi fortsætter dog ufortrødent i håbet om, at vi med vores sædvanlige held, ville få et hul i suppen….men det kom dog aldrig.

Heldet gemte vi til senere, og satte i stedet kursen mod næste stop Bourkes Luck Potholes. Bourkes Luck Bourkes Luck PotholesPotholes er et virkelig magisk sted, hvor vand igennem årtusinder har formet klipperne i de mest finurlige former, og hvor vandfald store som små mellem formationer, danner et helt igennem fantastisk sceneri, og et sted hvor man sagtens kan bruge et par timer.

Bourkes Luck Potholes Vi kører videre til nok et udsigtspunkt og Blyde River Canyon som vi gudskelov får uden skyer på. Der er forskellige steder at kører ind, og den ene udsigt er mere storslået end den anden. Et af stederne finder vi dog ud af at vi skal dele med en kæmpe han bavian der kommer traskende ind fra højre og så kan sådan en dansk familie på 4 faktisk godt slå en Stor han bavianverdensrekord i komme tilbage til bilen, for sådan en kammerat skal man ikke spøge med!

Vi kørte lidt videre, og sluttede vores udsigts kiggeri, med et smukt vue ud over klippeformationen ”The Three Rondavels”, inden vi vendte og kørte retur mod Hazyview. Vi havde dog lige valgt et enkelt stop mere i den gamle guldgraver by Pilgrims Rest. Stedet minder mest om en film kulisse, og vi kom egentlig mest bare for at få lidt mad, men vi skulle dog få en lidt mere end det.

Det var søndag og der var rugby i fjernsynet som ”bondeknoldene” fra de omkringliggende gårde havde valgt at se på den pub hvor vi spiste frokost på terrassen. Det er der jo som sådan ikke noget galt i, men at se den ”ballet” som 2 helt igennem ualmindeligt smask hamrende plakatfulde fårekarle opførte i deres forsøg på at nå frem til Optrædende børn i Pilgrims RestPubben, var et The Three Rondavelssublimt stilstudie i gummi ben og mistet balance. En nåede frem efter cirka ti minutter, mens en anden gav op og faldt i søvn stående op ad en væg…..Men det mest imponerende og samtidigt skræmmende, var dog at de overhovedet var kommet frem til Pilgrims Rest….. kørende i egen bil…..

Efter en god sen frokost og som før nævnt fantastisk underholdning gik turen tilbage til Hazyview, hvor vi lige fik provianteret og gjort os klar til morgendagen eventyr, hvor den enorme Kryger Park ventede…Men mere om det i del 2…..

 

Det følgende link er det man med et smart udtryk kalder affiliated partner link. Det vil kort sagt sige at vi får lidt ud af det hvis i trykker på banneret, og i sidste ende booker via dette – Men UDEN at det koster jer ekstra i forhold til de almindeligt tilgængelige sider.….. Med andre ord, kan du betragte nedenstående som en nem måde at støtte os på, hvis du kan lide hvad du læser.


Booking.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*