Montenegro – Sommer roadtrip – del 1

Udsigt fra Apartment Paradiso i Kotor Montenegro

Kotor MontenegroDet er helt normalt, beroliger kaptajnen over højtaleren på SAS maskinen under indflyvningen til Dubrovnik, mens han, eller måske nærmere den stærke blæst, kaster os rundt i maskinen, som var vi riskornene i en maracas placeret i hænderne på en lidt for overenergisk mexicansk ”rytmehans”…men ned kom vi.

Apartment Paradiso i Kotor MontenegroSå med en lille let kvalme tager vi hul på sommerferien, som i år skal foregå på balkan eller nærmere bestemt Montenegro, som vi har hørt så meget godt om, men aldrig besøgt.  Vi har lejet bil via holidayautos.com i kroatiske Dubrovnik og 45 minutter efter ankomst, sidder vi i en sprit ny WW polo på vej mod den montenegrinske grænse.

Hjemmefra har vi via google maps beregnet ca. 2 timer til vores første stop, den vidunderlige Kotor bugt. Hvad vi ikke lige havde med i vores beregning, var at på disse kanter, tager man grænsekontrol alvorligt, så det blev lige til en times tid i kø, inden vi med friske stempler i passet blev lukket ind. Vel inde i Montenegro, gik det så over stok og sten. Vi har ikke internet, og skal finde vej via kort….som vi ikke har…og vores syntes vi selv, glimrende stifinder gen….finder stedet i første hug….okay…et lucky punch skal der også være plads til. (Læs lidt mere vedr. billeje nederst)

Apartment Paradiso i Kotor MontenegroUdsigt fra Apartment Paradiso i Kotor MontenegroVi har i forvejen, lejet en lille lejlighed de første par nætter i Dobrota lige ud for Kotor. Lejligheden Apartment Paradiso, gider jeg ikke bruge mange ord på at beskrive…helt igennem gyselig…men beliggenheden, hold nu fast. Her snakker vi første parket, og man har næsten fornemmelsen af, at man kan sidde med fødderne i vandet fra vores terrasse på første sal.

Kotor bugten minder i virkeligheden mere om en sø omkranset af høje bjerge, end den bugt forbundet med havet som det rent faktisk er. Her er gudesmukt, ikke overrendt af sådan nogle som os, turister, men hovedsageligt Montenegrinere der selv er på ferie i deres eget land. Stemningen er yderst afslappet og det er let at falde ind i den lokale rytme. De næste par dage slapper vi af ved vandet. Her er ingen decideret strand, kun små ”hjemmesnittede” stenmoler hvor man smider sit håndklæde eller hvis man er heldig, på en af de meget få plastliggestole. Det er dog ikke vand og badning det hele.

Vi går ind til Kotors gamle bydelKotors gamle bydel der ligger ca. 2,5 km fra vores lejlighed af den hyggelige vej langs vandet som også byder på masser af cafeer og restauranter. Her er rigtigt rigtig fint, og var det ikke fordi man havde læst det i forvejen, ville man ikke tro at man faktisk gik rundt i en kulisse. Kotor by blev nemlig hårdt ramt af et jordskælv i 1979, men er efterfølgende nænsomt bygget op igen.

Vi når også en eftermiddagstur til den bilfri by Perast, der ud over sine mange biler….er en rigtig  Perast, Montenegrohyggelig udflugts by. Snupper en drink på en af de små cafeer der ligger langs vandet, og kigger på de mange mennesker, der sejler over til de små øer lige ud for byen,  hvor en kirke og et kloster er placeret. Det to øer må være det måske mest fotograferede motiv langs hele Kotor bugten, og ret skal være ret, de ser også næsten helt mytologiske ud, som de ligger der og troner lige over vandspejlet.

Efter et par dage, får vores vel nok velkendte rastløshed, igen taget i os, og vi bevæger os afsted mod nye højder, nærmere bestemt Zabljak, Dumitor nationalparken og Pluzine ca.1400 meter over havets overflade. Men det er en helt anden historie og den må i få senere…

 

  • Vi lejede som før nævnt bil via Holiday Autos, og havde i forvejen informeret den lokale udlejer, om at vi ville køre bilen ud af Kroatien. Det var heller ikke noget problem, dog skal man være opmærksom på, at det er forbundet med et gebyr, i vores tilfælde 75 euro. Vi fik også udleveret ekstra papirer, som skulle fremvises ved grænsen til Montenegro. Så husk at få dem med.
  • Møntfoden i Montenegro er iøvrigt Euro, det til trods for at landet ikke er medlem af EU.
  • Montenegro er en miniput nation med under en million indbyggere. Til gengæld har befolkningen rekorden hvad højde angår i hele verden, og ikke så underligt, er basketball national sporten. (Webmaster Mark, du ville være den fødte Montenegriner)
  • Og så kan de prale af IKKE, at have hverken motorveje eller McDonalds….Whats not to like!

 

Det følgende link er det man med et smart udtryk kalder affiliated partner link. Det vil kort sagt sige at vi får lidt ud af det hvis i trykker på banneret, og i sidste ende booker via dette – Men UDEN at det koster jer ekstra i forhold til de almindeligt tilgængelige sider.….. Med andre ord, kan du betragte nedenstående som en nem måde at støtte os på, hvis du kan lide hvad du læser.


Booking.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*