Sydafrika – På safari i en Honda Civic og kan man nu også det? – del 2

Flot og nysgerrig Giraf

Dyrespotter Sydafrika Der var fourageret, pudset kikkert og ladet batterier på alt hvad der kunne tage billeder.

Vi var bare klar til at tage på ”storvildt jagt”, ja selv ungerne var stået tidligt op denne morgen uden at brokke sig – Det kunne kun blive nogle fantastiske dage på safari.

Så med en bil fuld af forventning, drog vi så afsted fra vores hyggelige hotel i Hazyview.  Ruten til vores næste Næsehorn mor med unge Kruger Nationalparkhotel, Protea Hotel by Marriott Kruger Gate, gjorde at vi ligeså godt kunne komme i gang med noget safari og ikke mindst dyrespotting med det samme og tage smutvejen gennem Phabeni Gate op til Paul Kruger gate.  Det har altid været en god ide at komme tidlig til indgangene af flere grunde. Først og fremmest fordi dyrene er mest aktive tidligt om morgenen, men også fordi at presset på diverse gates vokser støt efterhånden som de store Lækker vin fra Franshoek Sydafrikarejseselskaber vågner og møder op med deres store busser.

Med vanlig sans for papir ”nusseri”, skal sådan en safari entre også lige tage sin tid. Der skal laves papirer, kopieres pas, stemples så det fløjter og i vores tilfælde, værst af alt, tjekkes bil. Nu var det jo nok våben og deslige de kiggede mest efter, men man må heller ikke medbringe alkohol i parken, så med blødende hjerte, må vi aflevere nogle ualmindelig gode flasker rødvin som var købt lokalt dagen før. Håber inderligt at parkbetjenten fiskede dem op af skraldespanden igen efter vi var kørt…alt andet havde næsten ikke været til at bære.

Impalaer i Kruger NationalparkBlomst ved Locks Pothole SydafrikaNå, vel inde i Kruger National park skruer alle de ”skarpe øjne” på, nu skal der spottes vilde dyr – Og hvor er det sjovt, som ambitionsniveauet skrues op efterhånden som man ser flere og flere dyr. Til at starte med, begejstres vi over det allermest almindelige, hvor vi holder flere store fotosessions over diverse impalaflokke – Men, der går ikke lang tid før Impalaer, kun omtales med henkastet spot og ligegyldighed, denne savannens McDonald’s, nej der skal større bytte på bordet.

Det er dog ikke på denne, vores første tur i parken, vi bliver blæst helt bagover. Vi skal ikke klage, vi får nogle gode elefantflokke, et næsehorn med unge, en guds velsignelse af diverse antilope arter og en godt gemt leopard i et træ (Men vi så den, og kan tikke den af på listen) men mere vil jo som bekendt have mere og det skulle vi få de følgende dage.

Vildtfaren elefant ved Kruger NationalparkPolitiet holder øje med den undslupne elefantSidst på eftermiddagen, bevæger vi os stille og roligt mod vores hotel, der ligger blot 100 meter eller lige over broen fra Paul Kryger gate, og sikke en velkomst vi fik. Lige uden for indgangen til hotellet, havde en elefant valgt at krydse grænsen til parken. Der stod den og hyggede sig med at tømme et træ for blade, mens den lokale ordensmagt holdt vagt med blinkende lygter og skarpladte geværer.  Det blev dog gudskelov ikke til nogen konfrontation mellem de føromtalte parter, da elefanten til sidst selv stille og roligt trampede hjem til parken med et trut og maven fuld af mad.

Protea Hotel by Marriott Kruger GateSmuk blå fugl i Kruger Nationalpark, er et helt igennem dejligt hotel. Gode værelser, gode restauranter, masser af super faciliteter, og en Poolen på Protea Hotel by Marriott Kruger Gatehuskat lidt ud over det sædvanlige. Vi har 3 nætter på hotellet hvor vi, i pauserne fra vores safarier og om aftenen, nyder godt af den gode mad, det lille pool område, og den ”hemmelige” bar med udsigt til floden mellem hotellet og Kruger parken.

Hotellet kender selvfølgelig også til den lidt anderledes døgnrytme som der er på sådan et sted. Her står man op før solen får sko på, tager afsted på et morgengame drive med en kop varm kaffe i hånden, og først kommer hjem til morgenmad ved ni-ti tiden når ” myldre tiden” er overstået i vildnisset, hvorefter man hygger på hotellet inden man tager afsted igen op af eftermiddagen og først kommer hjem sent til middag.

Frække aber der stjæler mælk fra værelsetVi får, ved poolen, også lov at opleve hvor kreative nogle af hotellets andre ”gæster” kan være. En lille flok aber, havde fået øje på et vindue der stod på klem i et af værelserne. Det var kun ganske lidt, men alligevel nok til at de på skift kunne hoppe ind på tyvetogt. Det må være noget de har prøvet før, for det Pas på leoparden Protea Hotel Kruger Gatevar ret sjovt at se, hvad de målrettede gik efter, nemlig de små flødebrikker og sukker knalder som hotellet havde lagt på værelserne…men nok til nogle helt andre gæster…

Huskatten så vi heldigvis ikke noget til, selvom det er jo på en eller anden måde, både var helt vildt skæmmende og helt vildt fascinerende at have en vild leopard rendende rundt på hotellets område, og det var strengt forbudt at klappe den ifølge advarselsskiltene….

Dont feed the animalMåske skylder vi lige lidt fakta omkring Kryger parken. Kryger Nationalpark ligger i den nordøstlige del af Sydafrika langs grænsen til Mozambique i øst og Zimbabwe i nord. Parken dækker et område på 20.000 kvadratkilometer og blev etableret i 1898 som et beskyttet område for de vilde dyr, og åbnede for første gang portene for offentligheden i 1927. Krygerparken er i dag hjem for et utal af forskellige dyre og plante arter – opdelt i 14 forskellige økozoner.

Leopard godt gemt i bushen Med det på plads, vender vi lige tilbage til det det virkelig handler om, nemlig safarien. De følgende dage drøner vi morgen, middag og aften afsted ind i parken, og heldet følger jo som bekendt de tossede. Så Han og hun løve slapper af Kruger Nationalparkdet ville næsten være nemmere at remse alle de dyr op, som vi IKKE så.

Det bliver dog nok for kedeligt, så derfor bliver vi nød til i flæng at nævne Leopard x 3, en af gangene gående lige ved siden af bilen, hvor vi alle blev så befippede at vi dårlig nåede at få taget et billede. Løver gange 2, og det var os der fandt dem, så andre biler også kunne få glæde af dem. Næsehorn flere gange også med unge, flodheste, giraffer, bøfler, zebraer, giraffer, alskens antiloper, desmerdyr, hyæner, krokodiller, strudse, skildpadder, elefanter både i flokke og en enkelt gang hvor en ensom KÆMPE han, pustede sig gevaldigt op, og i ikke tvetydige meninger gjorde os det klart, at vi skulle tage benene på nakken og forsvinde, ja vi kunne blive ved.

Stor og sur gammel han elefant Kruger NationalparkApropos forsvinde, er det godt nok helt utroligt den evne selv så store dyr som elefanter har. Det ene øjeblik står den der, stor og mægtig med sine 6 tons kampvægt lige foran bilen, for så at træde to skidt til venstre ud i buskadset og være pist væk igen – fantastisk.

Elefanter i Kruger NationalparkEn af turene var dog helt speciel. Sidste dag havde vi allerede været ude på morgentur, og havde efterfølgende fået de bedste pladser ved poolen hvor vi så ellers skulle nyde resten af dagen. Vores blege danske hud ville det dog anderledes, så efter et par timer og en god postkasserød farve på de fleste af os, bestemte vi os for at køre bare en lille tur mere. Lige til højre for vores indgang, Paul Kruger Gate, går der en lille grusvej ned lags floden, som ingen syntes at have den store fidus til…så den tog vi.

God ide, skal vi hilse at sige, for allerede efter få minutters kørsel, bliver vi omringet af en flok giraffer, der er så tæt på, at vi ville kunne klø den på det nederste af skinnebenet hvis vi havde rullet vinduet ned. Fantastisk dyr, og meget specielt at de nærmest ikke ænsede os og at vi kunne komme så Elefantflot på vej til floden Kruger Nationalparktæt på. Lidt videre op af vejen, fik vi øje på en rigtig nuttet elefant unge som vi da selvfølgelig også lige måtte stoppe op og kigge på. Hvad vi bare ikke lagde mærke til var, at hele dens familien, og de var mange, stille og roligt også var mødt op.

Pludselig går det op for os, at vi faktisk sidder i en meget lille bil, midt mellem nogle meget store dyr og så går der sgu en smule panik i chaufføren. I bedste rally stil får vi ræset os ud af flokken, til stor undren for elefanterne og til megen latter fra bilens øvrige Leopard i træet Kruger Nationalparkpassagerer.  For lige at slutte dagen af, får vi en sidste leopard liggende i et træ, faktisk ret imponerende at vi formår at se leoparder 3 gange – Specielt med tanke på, at der kun er omkring 1000 i hele Kruger, og området som bekendt er på størrelse med det halve af Holland.

Smuk giraf i Kruger NationalparkFlottere punktum kunne vi ikke have sat – Og da vi dagen efter afleverer bilen i Nelspruit Airport for at flyve videre mod Port Elizabeth, er det med hovederne fulde af fantastiske indtryk, og med bred enighed om at det bestemt ikke er sidste gang vi skal på Safari.

Heldigvis var vores rejse bestemt ikke ovre endnu. Sydafrika havde endnu masser af overraskelser, fantastiske dyr, og store oplevelser i posen til os – Men mere om det i del 3……

PS: Og om man kan tage på safari i en Honda Civic – Det tror jeg nok man kan!!!

 

Det følgende link er det man med et smart udtryk kalder affiliated partner link. Det vil kort sagt sige at vi får lidt ud af det hvis i trykker på banneret, og i sidste ende booker via dette – Men UDEN at det koster jer ekstra i forhold til de almindeligt tilgængelige sider.….. Med andre ord, kan du betragte nedenstående som en nem måde at støtte os på, hvis du kan lide hvad du læser.


Booking.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*